Bloomsbury Publishing Company

Go down

Bloomsbury Publishing Company

Post by -valerie maxwell. on Mon Jan 09, 2017 5:52 pm


Bloomsbury Publishing е британска компания, една от първите и водеща редакция, печатница и издателство на много вестници и книги в Лондон. Имат седалища и в други световни столици като Ню Йорк, Токио, Ню Делхи. Интересен факт е, че Блумсбъри са помогнали за публикуването на поредицата на Джоан Роулинг "Хари Потър".Всеки едни творец си има своето собствено "уръдие на труда" - за музиканта това е китарата, за художника - четката, за писателя - химикалката... или поне се предполагаше. Да, обичаше да пише с химикал, обичаше да пише на хартия като цяло, но с времето този навик започна да й се губи. Като малка по време на часовете драскаше разкази на последните страници от тетрадката си, като някои достигаха и до шест-седем страници. Често се е случвало учителката по литература да оценява именно тях, вместо така или иначе липсващите задачи за работа в клас. Но Вал така и не беше намерила убедително своя собствен предмет още откакто беше започнала да пише. И това малко я притесняваше. Ами ако не й беше писано да бъде тази, която е? Ако е трябвало да продължи с рисуването и да стане художник? Да, четката перфектно пасваше по извивките на тънките й пръсти, често завършващи с черен маникюр. Четката сама се плъзгаше по платното и създаваше свои собствени форми. Но рисуването е изразяване на емоцията, а писането - на мислите и себе си - най-голямата й страст. Затова промени и посоката. Ами ако не трябваше? Може би трябваше да послуша баба си, която все й казваше да не продължава с тенденцията на рода - журналистиката.
Ама тя си го искаше, дявол да го вземе!
Интересни мисли тормозеха главата на Валъри Максуел, докато мръзнеше на спирката на автобуса на в близост до Биг Бен. Бяха се уговорили с момичето да се срещнат там, все пак е централно място и няма как да не се намерят, и след това заедно да продължат към редакцията. Анна Алистър беше името на очакваната девойка... все по-очаквана с всяка следваща секунда, в която капките дъжд се набиваха в кожата на тъмнокоската. Търпение, търпение. Всичко става с търпение, ако не - пробвай с малко нежност*. И пак се беше облякла неподходящо. Като ученичка имаше доста различни периоди в стиловете - от пънк, през траши, на моменти избиваше на чиста провокация, на границата с цинизъм. Мрежести чорапогащници, кожени панталони, тесни дантелени корсети. Сега вече е малко по-различно - трябваше да се примири и с тенденциите на формалното облекло. Но и днес не се беше разделила с късата си пола и малко съжали, когато сведе поглед към голите крака, вече подгизнали от дъжда. Поне косата й се пазеше от качулка за сметка на факта, че сигурно къдриците й вече не приличаха на нищо. Отчаянието я превземаше, когато сините й очи съзряха двуетажния червен автобус, идващ от ъгъла. Нетърпеливо изчака черните му колела да спрат, а после с поглед затършува младото момиче. Как ли беше облечена? Нямаше никаква представа как се предполагаше да се разпознаят в тълпата. Изведнъж сякаш от нищото чу гласец зад себе си:
- Здрасти, Валъри - усмихнато момиче впи дълбоките си очи в Максуел и тя заглъхна. Това беше Ан.
Нямаше идея самата тя как изглежда - сигурно спиралата вече се беше разтекла под очите й. Лицето на Валъри не изразяваше никакви чувства, беше бяло платно и това отчаяно се нуждаеше от промяна, ако искаше да установят контакт.
- Здрасти, Анна. Надявам се, че дъждът не ме е превърнал в мокра котка - смъмри леко сърдито тъмнокоската с лек намек, че я е чакала дълго. Но това нямаше значение. - Хайде да тръгваме натам, преди да сме подгизнали до кости

*препратка към песента на Отис Рединг Try a little tenderness

_________________

Fuck 'em baby
only we know, this your heart
So come on, let's pretend that no one else is watching while we play by your side. That's where I have to be now, we won't hide. I breathe your kisses just to stay alive, I see exactly what you think. I can feel you with my eyes

-valerie maxwell.
-valerie maxwell.

Posts : 9
Points : 13
Join date : 2017-01-06

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum